Warsztaty kulinarne

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
24 stycznia 2018

Tym razem w dniach 16 i 17 stycznia 2018 roku Śląska Wyższa Szkoła Medyczna zaprosiła nas na warsztaty kulinarne, na których tematem przewodnim były kuchnie świata. Uczniowie klas gastronomicznych (3 TG, 3 ZSZ), hotelarskich (3 TH/T) a nawet turystycznych (3 TH/T, 2 TG/T) mogli przygotować różne potrawy z kuchni obcych narodów. 

Potrawy, które przygotowaliśmy, to:  gruzińska pizza - chaczapuri z jajkiem, tajska zupa - tom kha gai oraz kurczak z orzeszkami nerkowca – gai pad med mamuang, włoskie risotto, austriacki strudel z jabłkami, argentyńskie pieczone pierogi – empanadas a także meksykański sos guacamole. Wszystkie potrawy były pyszne a tajskie wyjątkowo ostre. Razem z uczniami w lekcji gotowania wzięły udział panie: Agnieszka Lignar, Monika Turska, Karina Gaj-Woźniak i Grażyna Zielińska. 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie