TARGI TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI GASTROSILESIA
15 września 2016
Młodzież miała okazję poznać asortyment urządzeń stosowanych w przemyśle przetwórstwa spożywczego. Ponadto mieliśmy okazję uczestniczyć w różnych prelekcjach i pokazach organizowanych przez profesjonalistów, np pokaz sommeliera połączony z degustacją win lub prezentacja mięs i dodatków klasycznych prowadzona przez Kurta Schellera.
Na terenie hali wystawowej producenci żywności, sprzętu i maszyn prezentowali swoje wyroby, niejednokrotnie połączone z pokazem sztuki kulinarnej i degustacją. Co zrozumiałe, pokazy te cieszyły się ogromnym zainteresowaniem naszej młodzieży- nikt nie wrócił głodny. Kolejną atrakcję stanowił świetnie wyposażony magazyn handlowy, gdzie można było nabyć wszystko o czym marzy kucharz i pracownik gastronomii każdego szczebla.
Jolanta Dyllus, Agnieszka Czepiel-Zając