Śląskie Smaki
Nie ma lepszej okazji niż Festiwal Smaków, by spróbować najlepszych regionalnych potraw w ich lokalnych odmianach. Miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego, zaprezentowali swoje dania i produkty i stanęli do walki o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch, w 3 kategoriach: amatorzy, szkoły gastronomiczne oraz profesjonaliści.
Przedstawiciele klasy 2 Pg: Kuba Bagieński i Szymon Hrapkowicz przygotowali na festiwal menu:
Przystawka: tartaletkę z musem z kapusty z borowikami,
Zupa: żur z jajkiem poszetowym i chipsami na boczku,
Drugie danie: polędwiczki wieprzowe na śliwkowym sosie z czarnymi kluskami i ćwikłą.
Było smacznie i... bardzo bardzo gorąco.
Naszym młodym kucharzom gratulujemy 3 miejsca i życzny dalszym, równie apetycznych, sukcesów.