Gościnność zaczyna się w kuchni. Śniadanie hotelowe w Zielonym Mercure.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
23 maja 2022

23.05 klasa 1 hotelarska i 3 hotelarska wybrała się do Katowic Szalkiem Ekologicznej transformacji Śląska.

Złożyliśmy wizytę w hotelu Mercure Katowice Centrum.
To nowoczesny i stawiający na zielone rozwiązania hotel, usytuowany przy dworcu PKP przyciągający uwagę ścianą zieleni inspirowaną naturą.


Stanowi symbol zmiany kierunku działalności miasta z przemysłowego na ekologiczny.

Proekologiczne działania mogliśmy zauważyć już od degustacji śniadania w stylu slow food kitchen.

Przewodnikiem po ekologicznej ścieżce hotelowej była Katarzyna Legierska, kierownik housekeepingu. Pokazywała,  uzasadniała i wyjaśniała ekologiczne rozwiązania na każdym etapie obsługi gościa. Od ekologicznego designe wystroju wnętrz po sposoby segragacji śmieci i standardy obsługi gościa. Rozszyfrowała, czym jest tak naprawdę zrównoważone podejście do hotelarstwa.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie