X Ogólnopolski Konkurs dla szkół gastronomicznych

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
12 października 2021

Uczniowie klas II PG, III PG oraz III TG uczący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką pani Kariny Gaj-Woźniak przygotowali dania na „X edycję Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”.

Zdjęcia potraw przesłanych na konkurs to:

  • Roladki z łopatki jagnięcej nadziewane suską sechlońską i oscypkiem podane z sosem mole poblano oraz purée z batatów.– uczeń z klasa II Pg,
  • Miodownik z kremem z kaszy manny i karmelkami miodowymi - uczennica z klasa II Pg, 
  • Tartoletki na 3 sposoby ze smażonymi owocami i kremami – uczennice z klasy II Pg,
  • Łooscypek Bacy – uczennice z klasa III Tg,
  • Karp zatorski gotowany w miodzie z Beskidu Wyspowego podany ze śląskim krupniokiem i chutney z jabłek grójeckich – uczennica z III Tg, 
  • Pierekaczewnik – uczennica z III Pg,
  • Polędwica wieprzowa nadziewana wiśniami, glazurowane kulki z buraka i purée z batatów i oscypka – uczennice z II Pg, 
  • Kaczka podana na puree z batatów, jabłek i śliwek z frytkami z batatów, oraz dipem czosnkowym – uczniowie z II Pg.

 

Trzymamy kciuki za naszych uczniów :)  Wyniki niebawem.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie