Żywienie młodzieży w wieku szkolnym

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
18 kwietnia 2018

Prawidłowe żywienie jest jednym z istotniejszych czynników środowiskowych wpływających na rozwój człowieka i utrzymanie przez niego właściwego stanu zdrowia. Polega ono na całkowitym pokryciu zapotrzebowania organizmu na energię i wszystkie niezbędne składniki pokarmowe.

16 kwietnia 2018 roku uczniowie klas gastronomicznych z I a TG, I b TG oraz III TG brali udział w prelekcji pracowników Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Jaworznie  p. Anny Podgórskiej – Kierownika Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku oraz p. Katarzyny Domagały – Oświata Zdrowotna. Tematem wykładu było żywienie młodzieży w wieku szkolnym. Jako przyszli pracownicy gastronomii poznajemy zasady racjonalnego żywienia, ucząc się właściwego ich układania na przedmiotach zawodowych a spotkanie z pracownikami PSSE umożliwiło nam poszerzenie wiedzy w tej tematyce.

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie