MOJE PASJE KULINARNE
21 marca 2018 r. w naszej szkole odbył się szkolny konkurs gastronomiczny MOJE PASJE KULINARNE. 21 marca to Pierwszy Dzień Wiosny , dlatego zadaniem uczestników było przygotowanie wiosennego dania zasadniczego. Celem konkursu było wyłonienie prawdziwego mistrza sztuki kulinarnej w 2018 roku.
W konkursie brało udział ośmioro uczniów.
W skład jury konkursu wchodzili:
- dyrektor ZSP 4 w Jaworznie – Kinga Kubiak- Smoliło
- szef kuchni restauracji „Trzy bramy” – Arkadiusz Parusel
- przedstawicielka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej – Justyna Bajgrowicz- Biegun
- organizatorki – Agata Kijak, Karina Gaj-Woźniak.
Jurorzy oceniali wygląd potrawy, pracochłonność dania oraz smak.
Pierwsze miejsce zajęła uczennica klasy IV b Tg – Paulina Grzywa – jej danie to WIOSENNA ŁĄKA SMAKÓW.
Drugie miejsce należało do ucznia klasy IV a Tg – Konrada Bulkowskiego – jego danie to DOJRZEWAJĄCA POLĘDWICZKA NA WIOSNĘ.
Trzeci na podium klasyfikował się uczeń klasy IV b Tg – Daniel Sojka – jego danie to POLĘDWICZKA NA WIOSNĘ.
W konkursie brali udział również:
- Dawid Ptak – uczeń klasy IV b Tg – WIOSENNY KURCZAK NA BOGATO.
- Dominik Krypciak – uczeń klasy II Tg/t – WIOSENNE SPAGHETTI.
- Kamil Głowacz – uczeń klasy – II Te/g – KURCZAK CURRY NA WIOSNĘ.
- Wiktoria Wróbel – uczennica klasy I b Tg – ZIELONE DONICZKI NA BALKONIE.
- Agata Brach – uczennica klasy III ZSZ – Fit SAŁATKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA.
Zwycięzcy otrzymali wspaniałe nagrody. Pozostali uczestnicy otrzymali nagrody za udział w konkursie.
Sponsorami nagród byli:
- Program SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW , który był honorowym patronatem konkursu.
- Harcerski klub podróżnika TEAM.
- Śląska Wyższa Szkoła Medyczna .
- Szef kuchni restauracji TRZY BRAMY.
Dziękujemy za wszystko. Zapraszamy do dalszej współpracy.
A na konkurs zapraszamy wszystkich chętnych chcących sprawdzić swoje umiejętności kulinarne - już za rok.
Organizatorzy