SPOLETO - DZIEŃ 18.
OSTATNIA CAVA i ostatnie miejsce praktyk, w którym staż odbywa Natalia z klasy III ZSZ. Cava Truffles & Bubbles to lokal gastronomiczny usytuowany na rynku, popularne miejsce spotkań mieszkańców Spoleto. Nazwa lokalu nawiązuje do wystroju wnętrza oraz francuskiego terminu oznaczającego piwnicę lub jaskinię. W tym wyjątkowym miejscu Natalia mogła przyrządzać i skosztować: tradycyjny włoski pasztet z gęsich i kaczych wątróbek, hamburgery di chianina oraz pate negra. Oczywiście to nie wszystkie dania serwowane przez tawernę. Nasza stażystka najczęściej przygotowywała różnego rodzaju mięsa, ryby i owoce morza, podawane w formie przystawek. Dzięki dobrej znajomości języka włoskiego mogła w pełni wykorzystać pobyt w miejscu stażu i poznać tajemnicę kuchni włoskiej. Było miło, ale się skończyło. Pora na ostatni łyk kawy w Cavie :-)