Hotelarze juniorzy w Silesianie, czyli ŁASUCHY W NATARCIU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
19 października 2017

Zamiast siedzieć w szkolnej ławie, poznajemy tajniki funkcjonowania hotelu w praktyce. Uczniowie pierwszej i drugiej klasy o profilu hotelarskim porównywali wyposażenie i standardy obsługi gości hotelowych w 2* i 3* obiekcie noclegowym na żywo. Korzystaliśmy z uprzejmości hotelu Silesian w Katowicach,  strategicznie usytuowanym w pobliżu autostrady A4, centrum handlowego 3 Stawy i centrum miasta. W skład tego nowoczesnego kompleksu hotelowo – konferencyjnego wchodzi Quality Silesian Hotel*** oraz Economy Silesian Hotel**.

Widzieliśmy różne rodzaje pokoi hotelowych, mogliśmy poznać pracę pokojowych od podszewki, podpatrywać funkcjonowanie recepcji hotelowej i gastronomii. W Wellness Centre moglibyśmy zostać nawet na dłużej ...

Ale ponieważ nie samą nauką uczeń żyje, wcieliliśmy się, choć na chwilę, w rolę gości hotelowych.  Skusiliśmy się na śniadanie serwowane w hotelu. Wszystko cieplutkie, świeżutkie i pachnące – kto by liczył kalorie? Wspólny posiłek to również okazja, aby lepiej się poznać. 

Dla porównania smaków, kuchni i obsługi wycieczkę zakończyliśmy w popularnej, amerykańskiej restauracji sieciowej. Który hotel następny?

 

PP

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie