Spoleto dzień 3.
Poznajemy nasze miejsca praktyk.
Czas zabrać się za pracę. Każdy z nas przyjechał, by się kształcić, by uczyć się nowych rzeczy, by coraz bardziej stawać się profesjonalnym w swoim zawodzie.
Rozpoczynamy naszą praktykę. Poznajcie wraz z nami miejsca, w których będziemy odbywać staże zawodowe.Każdy z nas odbywa praktyki zgodnie z kierunkiem w jakim się kształci. I tak mamy wśród nas najliczniejszą grupę kierunku: technik żywienia i usług gastronomicznych- 8 osób. KIerunek technik obsługi turystycznej reprezentują 4 osoby, technika ekonomistę- 3 osoby, a technika hotelarstwa 1 osoba.
A oto wykaz miejsc odbywania stażu:
1. Azzura Societa Cooperativa Sociale
2. Hotel Clitunno ***
3.Hotel dei Duchi ****
4. Ristorante "Il mio vinaio"
5. Traditional Cooking Pecchiarda Srls
6. Ristorante IITartufo
7. Ristrorante Tric Trac
8. Osteria Vecchio Camino
Każdy z nas z zapałem i entuzjazmem przekraczał próg miejsca pracy. Każdemu z nas towarzyszył jednak także niewielki lęk, bo to jednak inny kraj, trochę inna kultura, inny język ....Czasem niewielki lęk może działać mobilizujaco i tak też będzie w naszym przypadku. Zaczynamy włoskie praktyki.