Spoleto dzień 11.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
22 maja 2019

Historia smaków w  Traditional Cooking Pecchiarda Srls. 

Głodu nie zazna, kto  podczas wycieczki po włoskim Spoleto trafi w boczną uliczkę pod adres Vicolos s. Giovanni 1.

Mieści sie tam Traditional Cooking Pecchiarda Srls. To restauracja,która od progu wita nas bajkowym klimatem niczym z tajemniczego ogrodu. W środku piękna sala oraz patio. Kto raz tu zagości pewnie tam powróci, gdyż restauracja jest gwarancją dobrego smaku. Przekonał się o tym Michał, który  odbywał tam swój staż zawodowy.

Praca w kuchni jest wymagająca o czym wie każdy kucharz. A Michał miał okazję pracować, uczyć się nowych rzeczy pod czujnym okiem szefa kuchni . Miał okazję przygotowywać tradycyjne dania kuchni regionalnej.  Woskie makarony, pizze, czy też zupy to tylko część menu lokalu.

Staż w tym miejscu był bardzo pouczający. Michał szlifowł swój kulinarny kunszt. Był obecny przy każdym etapie przygotowywania posików , od poczatku do samego końca. Każda restauracja to miejsce,  w której stażyści doskonale widzą jak długa i żmudna jest droga do końcowego efektu podawanej potrawy. Dzięki temu mogą docenić tę pracę oraz czują satysfakcję z jej sumiennego wykonania. Bo gotowanie to trudna sztuka. 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie