SPOLETO - DZIEŃ 6.
Włoska petarda - Trattoria Pecchiarda. W dniu dzisiejszym gościmy w kolejnej restauracji, w której szlifują swój kunszt kulinarny Ania i Marcin z klasy III ZSZ. Trattoria Pecchiarda to lokal rodzinny prowadzony z pokolenia na pokolenie od ponad 100 lat. Usytuowany jest on pomiędzy historycznymi murami Spoleto, doskonale wkomponowany w zabudowę Starego Miasta.
Urokliwy wystrój restauracji, świetna obsługa oraz cudowne w smaku potrawy przyciągają wielu koneserów włoskiej kuchni. Ania doskonali umiejętności obsługi konsumenta, uczy się jak prawidłowo przygotowywać stoły do przyjęcia gości, przyrządza i podaje kawę. Obsługuje klientów pogłębiając swoje umiejętności konwersacji w języku włoskim. Przygotowywanie włoskich specjałów to zadanie Marcina. Wspaniale sprawdza się w sporządzaniu popisowych potraw trattorii: prosciutto e bruschetta al tartufo, polo alla pecchiarda oraz fettuccine "Bovarine".