SPOLETO - DZIEŃ 8.
21 maja 2017
Poznajemy smaki Umbrii. Codzienne poszukiwania nowych doznań kulinarnych Umbrii doprowadziło nas do Via dell'Arringo, gdzie znajduje się restauracja Tric-Trac, znana z włoskiego serialu Don Mateo (Ojciec Mateusz). Mieliśmy okazję spróbować charakterystycznego dla tego regionu przysmaku - tartufi, czyli trufli. No i oczywiście włoska kawa.
Kontynuując naszą wędrówkę dotarliśmy do kolejnej restauracji, w której pracuję Sandra z klasy III ZSZ. Restauracja Sabatini "Il Giardino del Corso", założona w 1900 r., to jedno z najbardziej prestiżowych miejsc w Spoleto. Ma swój unikalny klimat, elegancki wystrój i znakomite menu. Spaghetti carbonara, tagliatelle, frutti di mare oraz oczywiście pizza - to potrawy przy których Sandra może wykazać się umiejętnościami gastronomicznymi.
Benvenuto!