SPOLETO - DZIEŃ 11.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
24 maja 2017

POLPO E GAMBERETTO. Pasjonaci kuchni włoskiej, Ewelina z klasy II Tg i Darek z klasy II Te/g, rozwijają swoje umiejętności kulinarne w restauracji Hotelu Clitunno***, który prowadzony jest przez rodzinę Tomassoni od 1968 r. Charakterystyczna dla tego hotelu jest przytulna i rodzinna atmosfera, sprawiająca ze stażyści czują się jak członkowie tej dużej, włoskiej famigli. 

Kuchnia hotelowa, pomimo niewielkich rozmiarów, jest doskonale wyposażona. Specjalizuje się w serwowaniu świeżych, doskonałej jakości owoców morza. Ewelina i Darek uczą się jak perfekcyjnie przygotować dania z krewetek, kalmarów, ośmiornic oraz oczywiście włoską pastę pod różną postacią.  Najstarsza przedstawicielka rodu, jak przystało na włoską nonnę, dba o naszych uczniów, aby nigdy nie byli głodni. Kto wie może po powrocie Ewelina i Darek odważą się otworzyć taką restaurację w Jaworznie.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie