SPOLETO - DZIEŃ 12.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
25 maja 2017

W SERCU EUROPY*** Na ulicach Spoleto, jak w każdym włoskim mieście możemy spotkać food truck'i z tradycyjnym włoskim przysmakiem, czyli porchettą. To pieczone w ogniu prosię z dodatkiem rozmarynu, czosnku i kopru włoskiego. Jak dowiedzieliśmy się przepis na porchettę jest pilnie strzeżoną rodzinną tajemnicą, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Nie sposób nie spróbować! 

Z pełnymi brzuszkami przedstawiamy kolejne miejsce praktyk. Hotel Europa*** to doskonałe miejsce noclegowe dla turystów i osób podróżujących służbowo. Weronika z klasy III Te/h wykorzystuje nabyte w szkole wiadomości i umiejętności, dbając o czystość w pokojach oraz części ogólnodostępnej. Sprawdza się również na sali konsumenckiej, nakrywając stoły do śniadania oraz przygotowując szwedzki stół śniadaniowy. Weronika komunikuje się z gośćmi hotelowymi w języku włoskim i angielskim. Doskonale radzi sobie w trudnych sytuacjach pod czujnym okiem swojej opiekunki Marii.
 
Europa*** stoi dla nas otworem. 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie