Szkolny Klub Włóczykij w Małym Cichym

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
15 maja 2025

Nie będziemy pisać o pogodzie bo nas nie rozpieszczała ale możemy napisać o niezwykłych smakach, którymi rozkoszowali się nasze podniebienia.
Pierwsze miejsce to oscypek w zakopiańskim muzeum oscypka, wyrabiany przez nas pod czujnym okiem gazdy z Chochołowa.
Musimy też wspomnieć o wadowickim raytasie czyli kremówce papieskiej oraz jednej z potraw śniadaniowych czyli rydzach w sosie pomidorowym.
Pierwszego dnia jeszcze zdołaliśmy się raczyć widokiem majestatycznych Tatr i lasów puszczy karpackiej , która podziwialiśmy z wysokości 40 metrów wędrując trasą Bramy w Gorcach.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie