Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2025

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
14 marca 2025

W czwartek, 13 marca 2025 r. w Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskim oraz Branżowej Szkole I Stopnia nr 4 Gastronomicznej w Sosnowcu odbyła się IX edycja Wojewódzkiego Konkursu „Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2025”.

Tematem przewodnim tegorocznej rywalizacji był „Ser w roli głównej”.

Do konkursu przystąpiło osiem dwuosobowych zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z całego województwa śląskiego, między innymi nasza drużyna: Amelia Wajdzik i Magdalena Kugler z klasy 3bPg.

Nasze uczennice zdobyły wyróżnienie w wyżej wymienionym konkursie, za kreatywność i prezentację potrawy „Mozzarella w otoczce z indyka na sosie z gorgonzoli i wyspie z batatów”, deser „Sernik duński w nowej odsłonie”, która zdobyła uznanie jurorów za estetykę oraz harmonijne połączenie smaków. Pogratulować odwagi i uzyskanego, ciężką pracą, wyróżnienia.

Życzymy wielu sukcesów w następnych podobnych wydarzeniach.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie