Webinar #ZdrowoNakręcamy!

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
25 października 2022

25 października 2022r. uczniowie klas gastronomicznych uczestniczyli w webinarze #ZdrowoNakręcamy! w ramach projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda organizowanego przez Uniwersytet Warszawski, Instytut Żywności i Żywienia PAN w Olsztynie oraz grupę Maspex.  mięsa. Ciekawym zagadnieniem poruszanym podczas webinaru było też jedzenie przyszłości czyli alternatywy mięsa, produkty na bazie owadów, mięso hodowane w laboratoriach.

Wykład poruszał zasady niemarnowania żywności i opowiadał o tym, czy da się żyć w czasach nadmiernego konsumpcjonizmu z zasadami #ZeroWaste czy #LessWaste. Ponadto poruszany był temat: Dlaczego konsumenci marnują jedzenie, „Mięsni macho”, „wrażliwi ekolodzy”, „seniorzy tradycjonaliści” - postawy Polaków wobec ekologii, zdrowego odżywiania i jedzenia

Galeria

  • Powiększ zdjęcie