Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 4 im. Królowej Jadwigi

KUCHARZ - BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

Jeśli lubisz :

i jeszcze na tym zarabiać, ten zawód jest właśnie dla Ciebie

 

Kucharz z innowacją: Carving-artystyczne dekoracje z warzyw i owoców

 

Jakie zdobędziesz  umiejętności ?: 

 

Absolwent  szkoły kształcącej w zawodzie kucharz będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

 

Kariera zawodowa: 

Absolwent może zostać zatrudniony w:

INNOWACJA:Carving-artystyczne dekoracje z warzyw i owoców


Innowacja ta jest dopełnieniem profilu zawodowego kucharza

 Cele innowacji:

Zajęcia innowacyjne będą odbywać się w ramach zajęć edukacyjnych:  „innowacja” (program autorski), na lekcjach kształcenia zawodowego w zakresie teoretycznym oraz praktycznym, języka angielskiego (specjalistyczne słownictwo)

Możliwości rozwoju absolwentów:



 

Artykuły

„Master Che(f) – sekretny składnik”

Przejdź do - „Master Che(f) – sekretny składnik”

W dniu 25 listopada 2025 roku w Branżowej Szkole I stopnia w Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 4 im. Królowej Jadwigi w Jaworznie odbył się konkurs kulinarny „Master Che(f) – sekretny składnik”, skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kucharz. Celem wydarzenia było rozwijanie kreatywności kulinarnej, doskonalenie umiejętności praktycznych, a także promowanie pasji do gotowania wśród młodzieży.

25 listopada 2025


Czytaj więcej o: „Master Che(f) – sekretny składnik”