Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 4 im. Królowej Jadwigi
Program wsparcia praktycznej nauki zawodu w Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 4 w Jaworznie
Cele główne projektu:
TECHNIK EKONOMISTA,
TECHNIK HOTELARSTWA,
TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ,
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Cele szczegółowe:
-
podnoszenie umiejętności oraz uzyskiwanie kwalifikacji zawodowych przez uczniów,
-
doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli zawodu,
-
rozwój współpracy z otoczeniem społeczno – gospodarczym,
-
realizacja staży zawodowych u pracodawców,
-
rozwój doradztwa edukacyjno-zawodowego,
-
doposażenie pracowni zawodowych.
Termin realizacji projektu
od dnia 1 września 2018 do dnia 31 grudnia 2022 roku
w Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 4 im. Królowej Jadwigi w Jaworznie
ul. Armii Krajowej 5 43-600 Jaworzno
Wartość projektu: 1 388 964,00 zł Wartość dofinansowania: 1 319 515,80 zł
w tym:
- środki z unii europejskiej 1 180 619,40
- z budżetu Państwa 138 896,40
Liczba uczniów objętych projektem : 150
Liczba nauczycieli objętych projektem: 8
Formy wsparcia do realizacji w projekcie: |
dla Uczniów |
dla Nauczycieli |
• Indywidualne i grupowe doradztwo zawodowe |
• Szkolenie doskonalące dla nauczycieli z zakresu programu Płatnik |
• Kurs autoprezentacji |
• Szkolenie doskonalące dla nauczycieli z zakresu programu Insert GT |
• Kurs wystąpień publicznych |
• Kurs rezydenta turystycznego |
• Kurs obsługi programu Płatnik |
• Kurs baristyczny I stopnia |
• Kurs obsługi programu Symfonia |
• Kurs barmański I stopnia |
• Kurs obsługi kasy fiskalnej i terminali płatniczych |
• Kurs kelnerski I i II stopnia |
• Kurs recepcjonisty SPA |
• Kurs cukierniczy I i II stopnia |
• Kurs animatora czasu wolnego |
• Kurs florystyczny |
• Kurs rezydenta turystycznego |
• Studia podyplomowe: Analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności |
• Kurs pilota wycieczek |
• Studia podyplomowe: Dietetyka i praktyka planowania żywienia. |
• Kurs prawa jazdy kategorii B |
|
• Kurs kucharski szefa kuchni |
• Kurs baristyczny I stopnia |
• Kurs barmański I stopnia |
• Kurs kelnerski I stopnia |
• Kurs cukierniczy I stopnia |
• Kurs florystyczny |
• Kurs doradcy dietetycznego |
• Staże zawodowe u Pracodawców |
Projekt realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego – Oś Priorytetowa: XI. Wzmocnienie potencjału edukacyjnego dla działania: 11.2. Dostosowanie oferty kształcenia zawodowego do potrzeb lokalnego rynku pracy – kształcenie zawodowe uczniów dla poddziałania: 11.2.1. Wsparcie szkolnictwa zawodowego – ZIT
Artykuły
Informujemy, iż rozpoczynamy I nabór na Uczestników projektu „Program wsparcia praktycznej nauki zawodu w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Jaworznie” realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
I nabór na Uczestników projektu będzie trwał do 8 lutego 2019 r.
W celu złożenia złożenia wniosku o uczestnictwo w projekcie należy zapoznać się z Regulaminem naboru i do 8 lutego 2019 roku złożyć:
Formularz zgłoszeniowy (załącznik nr 1 do regulaminu)
Deklarację Uczestnictwa (załącznik nr 2 do regulaminu)
Oświadczenie Uczestnika Projektu (załącznik nr 3 do regulaminu)
Prosimy, aby w przypadku drukowania dokumentów w wersji monochromatycznej, pobrać dokumenty w wersji monochromatycznej.
Dokumenty należy złożyć w sekretariacie szkoły.
23 stycznia 2019