Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 4 im. Królowej Jadwigi
Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2025
W czwartek, 13 marca 2025 r. w Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskim oraz Branżowej Szkole I Stopnia nr 4 Gastronomicznej w Sosnowcu odbyła się IX edycja Wojewódzkiego Konkursu „Uczniowskie Inspiracje Kulinarne 2025”.
Tematem przewodnim tegorocznej rywalizacji był „Ser w roli głównej”.
Do konkursu przystąpiło osiem dwuosobowych zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z całego województwa śląskiego, między innymi nasza drużyna: Amelia Wajdzik i Magdalena Kugler z klasy 3bPg.
Nasze uczennice zdobyły wyróżnienie w wyżej wymienionym konkursie, za kreatywność i prezentację potrawy „Mozzarella w otoczce z indyka na sosie z gorgonzoli i wyspie z batatów”, deser „Sernik duński w nowej odsłonie”, która zdobyła uznanie jurorów za estetykę oraz harmonijne połączenie smaków. Pogratulować odwagi i uzyskanego, ciężką pracą, wyróżnienia.
Życzymy wielu sukcesów w następnych podobnych wydarzeniach.