Warsztaty z projektu Eko-logika. Sztuka Roślinnego gotowania.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
15 stycznia 2023

Warsztaty z projektu Eko-logika. Sztuka Roślinnego gotowania.
Klasa 3 PG w dniach 10-12 stycznia 2023 roku jako jedna z 50 polskich szkołach branżowych o profilu gastronomicznym uczestniczyła w projekcie #Eko_logika Sztuka Roślinnego gotowania. Projekt został zorganizowany przez #SENSEconsulting a dofinansowany z Funduszy Europejskich #POPOJUTRZE_ZAWODOWO Warsztaty prowadził @Sebastian Gołębiewski.
 


15 uczniów z klasy 3PG uczących się na kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyło w innowacyjnym projekcie #Eko_logika Sztuka Roślinnego gotowania. Kuchnia wegetariańska to nie tylko tofu i soja ale różnego rodzaju produkty z których były wyczarowane przepyszne dania. Dania bezmięsne są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wybredne gusta smakoszy. Przyszli kucharze podczas 3 dniowych warsztatów przygotowali m.in. vegańską sałatkę Waldorf z pieczonym selerem i vegańskim sojonezem, rozmarynowy vege crème brulee, zupę z pieczonej dyni ze smażonymi boczniakami i ziemniakami z gorczycą, spaghetti z surowej cukinii z pesto z pomidorów posypane vegańskim parmezenem, grzybową a`la ramen, złote „mleko”, vege Pad thai, marynowane warzywa, popping z kaszy i wiele wiele innych dań. Pan @Sebastian Gołębiewski potrafił tak zmotywować uczniów do pracy, że „robota paliła się” uczniom w rękach a zapach przygotowanych potraw roznosił się po całej szkole. W ramach projektu zostały zorganizowane również warsztaty dla nauczyciel, w których uczestniczyły panie Karina Gaj-Woźniak i Jolanta Woś. Ponadto szkoła otrzymała doposażenie pracowni gastronomicznej. Wszystko zostało zorganizowany przez #SENSEconsulting a dofinansowany z Funduszy Europejskich #POPOJUTRZE_ZAWODOWO. Bardzo dziękujemy za udział w projekcie
 
 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie